Skip to content
Tim Hårek's logo

Bruk Digipost som adressebok

Published
1 minute read

Forrige uke hadde vi besøk av noen gode venner. Jeg husker ikke helt hva vi prata om, men vi kom inn på at man kan bruke Digipost til å sende (digital) post til privatpersoner.

Jeg tok frem mobilen og åpna Digipost-appen for å vise dem. Men da så vi noe rart, jeg fikk opp full adresse til de jeg søkte opp 🤔 Jaha, jeg søkte opp de som var på besøk og fikk opp deres fullstendige folkeregisterte adresse. Ingen av oss var klar over at vi hadde samtykket til dette.

Skjermdump. Søkeresultater
Hva man får opp når man søker på "Ola Nord…"

Heldigvis går det an å skru dette av via "Personlig informasjon" og helt nederest på siden, under "Synlighet ved søk".

Skjermdump. Skru av synlighet ved søk i Digipost sine innstillinger.

Jeg føler dette burde komme bedre frem, men jeg kan ikke huske når jeg fikk meg Digipost en gang, så jeg vet ikke når jeg skulle bli oppmerksom på det. Kanskje er dette noe som burde påminnes om en gang i året? At samtykkene våre stemmer?

Var du klar over dette? Og hva tenker du om å kunne bruke Digipost som adressebok/oppslagsverk?