Skip to content
Tim Hårek's logo

Hvordan det er å ikke være kunde hos NextGenTel

Published
5 minutes read

Ja, du leste riktig. Jeg tror nemlig jeg har svaret.

Det hele begynte fredagen før påske, 31. mars 2023, jeg mottar en epost fra varsel@efaktura.no hvor det står at jeg har fått en faktura fra NextGenTel (NGT) på kr 658 med AvtaleGiro og i henhold til avtalen vil den bli trukket fra konto automatisk. OK, jeg har flere spørsmål her:

  1. Er dette et forsøk på phising?
  2. Hvordan kan NextGenTel sende meg efaktura/AvtaleGiro når jeg ikke er kunde hos dem?
  3. Hvilken konto blir denne AvtaleGiroen jeg har aldri har opprettet trukket fra?

Jeg oppdager ikke dette før kl. 16 på fredagen og da var kundesupport stengt hos NGT. Greit, jeg ringer dem på mandag. Mandagen kommer og jeg ringer. Hmm, NGT skjønner ikke hvordan det kan ha skjedd, jeg oppgir kundenummer som står på fakturaen og de får opp en person som heter "Tim Andre ***" (sensurert etternavn for å være grei, det er på ingen måte likt mitt) på det kundenummeret. Vedkommende har adresse på østlandet og et annet telefonnummer knyttet opp mot kundeforholdet. NGT ber meg fint om å blokkere dem som avsender av AvtaleGiro dersom jeg ikke har noe kundeforhold hos dem. Jeg ber dem å bekrefte det på en epost til meg slik at jeg har det skriftlig.

Mandag 3. april 2023

Hei,

Viser til hyggelig samtale på telefon.

Jeg har nå vært i kontakt med en fagperson.

Her har vi undersøkt saken. Dersom du ikke har abonnement hos NGT ber vi deg om å avslutte avtalegiro i egen nettbank.

Ønsker deg en fin dag videre!

Supert! Jeg fortsetter påsken og tenker ikke mer på det. Merkelig hele greia. Men så kommer første arbeidsdag, tirsdag 11. april 2023, etter påsken! Inkassovarsel via efaktura på kr 1 316 fra NGT. Hva faen. Jeg ringer dem opp igjen. De sier nok en gang at dersom jeg ikke har noe kundeforhold hos dem kan jeg bare blokkere dem som avsender. Jeg insisterer på at de må gjøre noen tiltak for at det ikke skal skje igjen siden jeg aldri har vært kunde hos dem. De sier at de skal stoppe all inkasso-håndtering/behandling for denne kunden inntil de har løst problemet. Fint tenker jeg... jeg glemmer å få dette skriftlig.

Så kommer fredag 28. april, jeg har egentlig glemt det litt, men så ligger det en ny inkassovarsel fra NGT i innboksen min fra efaktura... Jeg ringer opp NGT så snart klokken tikker 08:00, snakker med dem i over 20 minutter og etter mye om og men så spør vedkommende i andre enden av telefonen hva min fødselsdato er. Jeg oppgir dag, måned og årstall... det blir stille:

Aha, det har jeg også registeret her.

Jaha, så NGT har muligens bare skrevet inn fødselsdatoen min og gunna på med første person som het "Tim" i systemet sitt. En ting som er verdt å merke seg er at disse efakturaene jeg har mottatt har vært i mitt fulle navn med min fulle adresse. Jeg spør de om hvordan systemene deres fungerer osv., men det kunne de ikke svare på, som er forståelig. Greit, jeg spør om å få snakke med en eller annen fagperson som kan ordne opp i feilen over telefonen mens jeg prater med dem, men det går visst ikke. OK... NGT prøver å berolige meg med at de kommer til å fikse dette og ta kontakt med meg senere i dag så snart de har løst det. Jeg spør om de kan garantere at de gjør det i dag, "Nei, det kan jeg ikke"... Jeg får en epost som beviser at telefonsamtalen har tatt sted. Men mens jeg får denne eposten er jeg fremdeles i telefonen med NGT, NGT leser opp en samtale de har med en kollega elns. angående nettopp dette og sier:

Ja, har tatt opp saken - mistenker egentlig at de er samme person.

Ja, det er det NGT leser opp høyt for meg i telefonen. Så for meg virker det ut som de mener jeg lyver om jeg er for å slippe å betale for internett. NGT sier de ser på det og at jeg hører fra dem.

To timer senere har jeg fremdeles ikke hørt noe og jeg ringer opp igjen. Der var det en mye mer forståelsesfull person, denne personen prøvde litt mer. Her får jeg beskjed om at de stanser all digital fakturering for dette kundenummeret inntil videre og at jeg bare kan se bort fra disse inkassovarselene. Jeg spør om det betyr at jeg får faktura via posten istedenfor nå med latter:

Nei, det tror jeg ikke du skal.

Jammen, nå har jeg stor tilitt til dette selskapet som sikkert har tusenvis av kunder, store og små. Jeg får en ny epost med at samtalen har tatt sted og tar helg.

Epost fra NGT:

Viser til hyggelig samtale og bekrefter med denne eposten at efaktura er blokkert manuelt og da vil ikke du kunne motta efaktura fra NextGenTel i nettbanken din.

I dag er det 2. mai. Hva tror du skjedde i dag? Hva var det som ikke skulle skje? I dag, 2. mai 2023, fikk jeg et inkassokrav fra NGT sin kreditør via Digipost. Jeg ringer kreditøren, de tar jo ikke telfonen i lunsjen, greit vi får prøve NGT, nada svar der også, men de har så nye og avanserte telefonsystemer at jeg kan be dem ringe meg opp igjen. To timer senere får jeg en telefon, jeg oppgir kundenummeret, som jeg nesten kan utenat nå, og spør om det er en sak opprettet på kundenumeret:

Nei, jeg kan ikke se at det er noen åpne saker her.

Det vil da si at de anså seg som ferdige når de hadde skrudd av all digital fakturering til kundenummeret. Det virker jo ut som ingen i NGT tar ansvar for noe. Jeg forklarer situasjonen for NGT og sier at nå får de fikse problemet ellers går jeg til advokat++. De sa de skal ta kontakt med kreditør og få stoppet inkassokravet. Det viste seg tilfeldigvis at det var samme person som jeg prata med på fredag som jeg prata med i dag, yey! Da vet jeg at saken kommer til å bli fiksa /s.

Tirsdag 2. mai 2023

Viser til hyggelig samtale på telefon.

Sender som avtalt en bekreftelse på at jeg nå har opprettet sak til innsigelse etter inkasso.

Jeg har informert om at fakturaer har blitt sendt til din nettbank og blitt overført til inkasso på grunn av manglende betaling.

Dette til tross for at du fikk beskjed om å se bort i fra fakturaer og at Efakutra ble blokkert manuelt fra vår side.

Du vil motta en tilbakemelding fra en saksbehandler.

Ønsker deg en fin dag videre, og beklager for denne uheldige episoden.

Jeg har nå mistet all tålmodighet for dette selskapet og har absolutt ingen tro på at de vil løse noe som helst. Jeg skriver dette innlegget for en referanse for meg selv, jeg vurderer å gå til en eller annen avis og se om noen vil ta saken for jeg er så sykt lei.

Jeg sitter også igjen med spørsmål om hvordan AvtaleGiro fungerer, jeg har alltid satt opp disse manuelt første gang, hvordan i huleste klarte NGT å sende det til meg uten at jeg har hatt et kundeforhold hos dem? De dukket opp i alle nettbankene jeg disponerer i dag. Og hvordan kan de få lov til å hente ut mitt fulle navn og adresse med kun fødelsdato uten personnummer? Er det lov?

Så for å svaret på spørsmålet i overskriften: Jeg tror det er skikkelig ræva å være kunde hos NGT. De løser ikke problemer som de selv lager for folk som ikke er kunde hos dem. Jeg kommer aldri til å bli kunde hos dem.

1316 words

Reply via email